BANDEN

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw banden. Heel eenvoudige acties zoals banden op tijd wisselen, balanceren, uitlijnen en banden spanning controleren kan uw verkeersveiligheid en de levensduur van uw banden verlengen.

BANDENWISSEL

U kunt aan de profieldiepte zien wanneer uw banden vervangen moeten worden. Zomerbanden moeten vervangen worden als de profieldiepte minder dan 2 mm is, winterbanden bij een profieldiepte van minder dan 4 mm. Zijn de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd, dan adviseren wij om over te gaan op nieuwe banden. Wij bieden ook opslag voor zomer / winterbanden. Neem vrijblijvend contact met ons op!

BANDEN BALANCEREN

Het balanceren van uw auto is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen.  Het verbeterde wegcontact bevordert de veiligheid en zorgt dat extra slijtage aan de banden wordt voorkomen. Bovendien bespaart het brandstof. Het balanceren van de wielen is enkel het in balans brengen van de velg en band, dit wordt echter ook altijd gedaan na het vervangen van de banden.

BANDEN SPANNING

Een verkeerde bandenspanning heeft negatieve gevolgen voor de prestaties van uw auto. Met een te hoge of te lage bandenspanning slijten de banden sneller en gebruikt de auto meer brandstof. Bovendien verminderd de grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter. Bij een hogere slijtage moet je ook eerder de band(en) vervangen.

UITLIJNEN

Ook uitlijnen van uw auto is erg belangrijk voor de wegligging, brandstofverbruik en slijtage van uw banden. Niet juist uitgelijnde banden slijten sneller, een afwijking van een paar milimeter kan al een grote slijtage aan de banden veroorzaken. Uitlijnen zorg voor een goede wegligging van je auto. Bij uitlijnen worden je wielen zo afgesteld, dat ze exact in een recht lijn lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging en is belangrijk voor de verkeersveiligheid.

Zijn uw banden aan vervanging toe? Maak nu een afspraak. Wij kunnen elke gewenste band leveren en monteren. Ons ‘huismerk’ is  Vredestein. Een bekend merk waar u kwaliteit van kunt verwachten.

Mogelijk gemaakt door Mobilox